Witam!
Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i marchewką.
Kochani zapraszam na pyszny gulasz drobiowy z dodatkiem fasolki szparagowej i marchewki. Polecam na obiad z dodatkiem surówki. Myślę , że przepis wam się spodoba i to danie będzie często gościło na waszym stole.
Składniki:
- 40 dag polędwiczek z kurczaka
20 dag fasoli szparagowej
30 dag marchewki
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
2 szklanki wody
3 łyżki oleju
2 listki laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
150 ml wody
90 g koncentratu pomidorowego
1 łyżka domowej przyprawy do zupy
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła prowansalskie do smaku.
Sposób przygotowania:
- 1. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Od fasolki szparagowej odcinamy końcówki i kroimy w niewielkie kawałki. Pokrojoną marchewkę i fasolkę myjemy.
Pokrojone mięso, cebulę i czosnek przesmażamy na rozgrzanym oleju i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Dokładamy umytą marchewkę i fasolkę oraz listki laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dolewamy wodę ( mi dużo odparowało) i dokładamy koncentrat pomidorowy, przyprawy i zagotowujemy. - 2.Możemy podać z ryżem , kaszą lub z ziemniakami według własnego uznania.
SMACZNEGO.
Polecam! K. M.