Przejdź do treści

Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i marchewką

Witam!

Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i marchewką.

Kochani zapraszam na pyszny gulasz drobiowy z dodatkiem fasolki szparagowej i marchewki. Polecam na obiad z dodatkiem surówki. Myślę , że przepis wam się spodoba i to danie będzie często gościło na waszym stole.

Składniki:

  • 40 dag polędwiczek z kurczaka
    20 dag fasoli szparagowej
    30 dag marchewki
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    2 szklanki wody
    3 łyżki oleju
    2 listki laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    150 ml wody
    90 g koncentratu pomidorowego
    1 łyżka domowej przyprawy do zupy
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku.

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Od fasolki szparagowej odcinamy końcówki i kroimy w niewielkie kawałki. Pokrojoną marchewkę i fasolkę myjemy.
    Pokrojone mięso, cebulę i czosnek przesmażamy na rozgrzanym oleju i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Dokładamy umytą marchewkę i fasolkę oraz listki laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dolewamy wodę ( mi dużo odparowało) i dokładamy koncentrat pomidorowy, przyprawy i zagotowujemy.
  • 2.Możemy podać z ryżem , kaszą lub z ziemniakami według własnego uznania.

SMACZNEGO.

Polecam! K. M.

Skip to content