Przejdź do treści

Warzywa z patelni z bułką tartą

Witam!

Warzywa z patelni z bułką tartą to ciekawa propozycja na lekki i niedrogi obiad. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, dzięki czemu nie musimy tracić czasu na ślęczenie nad garnkami. Przepis może się przydać zwłaszcza w domach, gdzie więcej czasu chcemy spędzić z bliskimi niż w kuchni. Smacznego!

Dynię obrać, usunąć miąższ, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojoną w słupki paprykę, smażyć około 5-8 minut. Następnie do podsmażonej papryki dodać pokrojoną dynię i bakłażan, smażyć do miękkości, oprószyć solą i pieprzem.

Fasolkę szparagową umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki. Fasolkę dodać do miękkich warzyw.

Oprószyć bułką tartą i podsmażyć do lekkiego zrumienienia się bułki.

Warzywa podsmażone na maśle z bułką tartą podawać same lub jako dodatek do obiadu.

Oczywiście warzywa możemy użyć według własnego uznania , co kto lubi.

Smacznego!

Pozdrawiam K. M.

Skip to content